Meest recente creaties
Beschuitbollen / Beschuiten
Deze keer het recept gebruikt van Baktotaal. Deze zijn heel bros en luchtig. Beschuiten zijn nog lekkerder en beter van vorm dan voorheen met een ander recept. Dit is wel een blijvertje. Mijn beschuiten zijn wel een maatje groter dan de beschuiten die je koopt maar ik heb de grote maat beschuitdoppen.
Cijfertaart 61
Voor de 61e verjaardag van Albert deze taart gebakken voor zijn werk. Het zijn sloffenbodems met zelfgemaakte amandelspijs en daarop een laag aardbeien bavarois.
Het lijkt misschien of de 1 erg donker gebakken is maar dat komt door het licht en doordat ik geen goede fotograaf ben. De kleur is gewoon zoals je op de onderste foto ziet.
Boltaartje
Boltaartje van chocolademousse met een binnenkant van frambozenmousse en een laagje chocolade glaze. Er zit een dun laagje biscuit onder en hij staat op een krokante bodem. Het lijkt misschien of er oneffenheden in de taart zitten maar dat is de spiegeling in de glaze laag. Hij was heel mooi strak maar ik kreeg geen foto zonder spiegeling.
Schaakstukken bonbons
Schaakstukken bonbons. De pure zijn gevuld met een pistache vulling en de witte chocolade is gevuld met een bosvruchten ganache. doordat ze mooi dun gemouleerd zijn zie je de kleur van de vulling er een beetje doorheen bij de witte bonbons. Deze gemaakt voor mijn man die schaakt.
Beertjes van Gold chocolade
Beertjes van gold chocolade gevuld met een pindakaas vulling. Erg goede combinatie vind ik. Zitten wel luchtbellen in de bonbons maar dat komt door de details in de vorm, hoe meer details hoe meer luchtbellen bij mij want ik heb hard getikt op het aanrecht. Maar ik heb geen last van een paar luchtbelletjes.
Opa's appelcake
Voor mijn verjaardag had ik een kinderkookboek gevraagd van Rutger om samen met onze kleindochter te bakken. En toen ze daarna kwam wilde ze natuurlijk bakken en heeft ze zelf deze cake uitgezocht want dat vond opa vast wel lekker, en omdat opa lief is was een hartvorm wel toepasselijk.