Meest recente creaties
Lukken
Met nieuwjaar bakten huismoeders in West-Vlaanderen boterwafels voor hun familieleden en om weg te schenken als een geluksbrenger voor het nieuwe jaar. Daarom kregen ze de naam ‘lukken’, geluk wensen, dat in de Westhoek nog steeds gebruikt wordt als je bij iemand thuis nieuwjaar gaat wensen. Met bloem, kristalsuiker, eieren, boter en zout werd met de hand een deeg gevormd. Dat deeg liet men een nacht rusten op een koele plek. De volgende dag werden de wafeltjes gebakken op de Leuvense stoof in een speciaal ovaalvormig ‘lukkenijzer’ met ruitjespatroon.
Dit is mijn variant
Kerst ijstaart
Deze ijstaart is gemaakt van roomijs met mascarpone.
In het ijs zitten 2 laagjes koekjes. (zelf zandkoekjesdeeg gebakken en in stroken in de ijstaart gedaan.
Verder zitten er laagjes chocolade en caramel in.
Geheel afgewerkt met een slagroom/mascarpone mengsel en gedecoreerd met chocolade hulstblaadjes