Deze keer van pure chocolade gevuld met een amaretto ganache.
Repen chocolade
Deze repen chocolade wegen ongeveer 100 gram en zijn gemaakt van pure chocolade gevuld met een amaretto vulling.
Mosterd
Ik wil altijd alles zelf proberen te maken.
Nu ook mosterd.
Twee verschillende recepten gebruikt, de ene met gewone azijn en de andere met appelazijn.
Hele andere smaken, maar verschillende mensen hebben een verschillende voorkeur.
Chocolade wafeltjes
Wafeltjes van caramel chocolade en van pure chocolade.
Daar zit een laag witte chocolade tussen.
Het moet softijs tussen 2 wafeltjes voorstellen.
Beetje fantasie.
Goudse moppen
Twee keer gebakken, de eerste vond ik eigenlijk een beetje groot dus nog maar een keer mini's gebakken ook.
Goudse moppen.
Bitterkoekjes
Stond al heel lang op mijn to do list maar het was er nog nooit van gekomen.
Bitterkoekjes.
Roomijs
Zelf ijs gemaakt met mijn nieuwe ijsmachine.
IJs met hazelnoot en ijs met koekkruimels.
Amaretto bonbons
Amaretto bonbons gemaakt.
Het is een soort ganache op een stukje marsepein en dan door de gesmolten chocolade gehaald.
Puddingbroodjes
Ik heb al vaker gemaakt, maar ze blijven leuk om te maken.
Dit keer zijn ze wat vorm betreft redelijk goed gelukt vind ik zelf. Een keer puntjes gemaakt ipv bolletjes.
Pistache ijsjes
Mijn nieuwe zelfvriezende ijsmachine getest.
Dit ijs is nog zacht net als softijs, maar het kan ook harder. Maar net wat je lekker vindt.
Hernhutters
Het is een bros koekje gebakken in een vormpje.
Ik denk niet dat het exact het goede vormpje is wat iuk gebruikt heb, maar het lijkt er in ieder geval wel op.
Op internet had ik een recept gevonden met stukjes sinaasappelschil erin en dat recept heb ik gebruikt.
Pinda swirl
Hele lekkere koekjes met een vulling van gemalen pinda. Het deeg van de koekjes is zelf niet zoet. Hele andere koekjes dan ik tot nu toe altijd gebakken heb.
Koekjes komen uit een nieuw boek.
Beef Jerky
Zelf beef jerky gemaakt, stukken lekkerder dan wat je koopt.
Jam
Jam gemaakt van perziken, nectarines en sinaasappels. In de sinaasappeljam zitten ook stukjes sinaasappelschil.
Zandkoekjes verschillende vormen
Beertjes, uiltjes en éénhoorntjes gebakken.
Gewoon omdat het leuk is.
Goudstaaf
Op de foto niet zo goed te zien misschien maar deze staaf goud is geairbrusht met goud.
Hij is niet van massief chocolade want dan zou hij niet meer te eten zijn want hij is ongeveer 21 x 10 x 4,5 cm.
Hij is gevuld met cake en ganache en verder is hij gemaakt van karamel chocolade
Chocolade 3D olifant, paashaas en beer.
De haas en de beer had ik al gemaakt, nu een olifantje erbij.
De hele serie compleet.
Er blijven altijd verbeterpunten maar deze figuren zijn erg lastig te maken.
Toch wel blij met het eindresultaat.
Mini reepjes
Deze reepjes zijn echt heel klein. Gemaakt van restjes gesmolten chocolade.
Vaderdag bonbons
Bonbons voor vaderdag.
Gevuld met een parline ganache omdat die een standaard vulling is die de meeste mensen wel lusten.