Beertjesbaksels

Lubecker rol

 

 

 

500 gram boter (of roomboter naar smaak)

500 gram poedersuiker

400 ml slagroom (ongeklopt)

Kirsch

Marasquin

chocolade stukjes

2 doosjes bigareaux.

 

 

De boter op kamertemperatuur laten komen en goed lang kloppen samen met de poedersuiker tot je een mooie gladde massa krijgt.

De slagroom langzaam toevoegen en goed door mixen. Eerst lijkt het of het gaat schiften maar de machine gewoon heel lang laten draaien tot je een mooie massa krijgt.

De massa in 2 porties verdelen.

 

 

Portie 1

 

Aan de eerste portie voeg je naar smaak marasquin toe. Nog even goed mixen.

Als de massa mooi van dikte is dan niet meer met de mixer verdergaan, maar dan de chocolade stukjes er doorheen roeren met een lepel anders gaan de stukjes chocolade kapot.

Zelf heb ik een grote pot chocolade spikkels gekocht bij de makro. Dat is eigenlijk ook voor op ijs, maar het zijn mooie kleine stukjes.

 

 

Portie 2.

 

Net als portie 1 bewerken maar de marasquin vervangen door kirsch en als laatste doe je er chocolade stukjes doorheen en 2 doosjes bigareaux die je in hele kleine stukjes snijdt.

 

 

Doe de massa's om beurten in een spuitzak en spuit er rollen van op een stuk bakpapier.

Zelf gebruik ik een spuitzak van de blokker en die doe ik dan zonder spuitmond, dan krijg je mooie dikke worsten creme.

De worsten maak je zo lang als je zelf wil en die laat je in de vriezer bevriezen.

 

Marsepein (geen idee hoeveel op deze hoeveelheid botercreme, maar het zal ergens tussen een pond en een kilo zijn.) De marsepein lichtroze kleuren. Rol een stuk marsepein uit tot een rechthoek en leg er een rol van botercreme op. Rol die er netjes in en snij de overtollige marsepein weg.

Snij de rollen eventueel in plakjes en laat ze ontdooien. Ze zijn goed te snijden als de botercreme nog bevroren is.

 

IMGP6894.JPG

 

 

 

Bewaren

2017  www.beertjesbaksels.nl   globbers joomla templates