Beertjesbaksels

Taart

Paasei tompouce slof

Een sloffenbodem in eivorm zonder amandelspijs met daarop zwitserse room en kleine bladerdeeg decoraties.

b_250_167_16777215_00_images_stories_invoeren1_20240324_083916-2.jpgb_250_167_16777215_00_images_stories_invoeren1_20240324_083857.jpg

 

Koeienvlaai

Deze vlaai is gemaakt van harde wenerdeeg, daarop een laagje banketbakkersroom, dan chocolademousse en dan een laag slaproom en afgewerkt met gevouwen chocolade. Dit laatste is niet helemaal gelukt maar toch was ik wel tevreden.

b_250_167_16777215_00_images_stories_invoeren1_20240301_145113.jpgb_250_167_16777215_00_images_stories_invoeren1_20240303_093235.jpg

Cijfertaart 61

Voor de 61e verjaardag van Albert deze taart gebakken voor zijn werk. Het zijn sloffenbodems met zelfgemaakte amandelspijs en daarop een laag aardbeien bavarois.
Het lijkt misschien of de 1 erg donker gebakken is maar dat komt door het licht en doordat ik geen goede fotograaf ben. De kleur is gewoon zoals je op de onderste foto ziet.

b_250_167_16777215_00_images_stories_invoeren1_20240115_091743.jpgb_250_167_16777215_00_images_stories_invoeren1_20240115_091837.jpg

Boltaartje

Boltaartje van chocolademousse met een binnenkant van frambozenmousse en een laagje chocolade glaze. Er zit een dun laagje biscuit onder en hij staat op een krokante bodem. Het lijkt misschien of er oneffenheden in de taart zitten maar dat is de spiegeling in de glaze laag. Hij was heel mooi strak maar ik kreeg geen foto zonder spiegeling.

b_250_167_16777215_00_images_stories_invoeren1_boltaartje.jpgb_250_167_16777215_00_images_stories_invoeren1_20240114_140055.jpg

Twee keer mokkataart

Mijn ouders waren jarig en voor allebei een mokkataart gemaakt. Gevuld met 1 laag abrikozenjam en 1 laag zwitserse room.

b_250_167_16777215_00_images_stories_invoeren1_20231113_102532.jpgb_250_167_16777215_00_images_stories_invoeren1_20231113_102539.jpgb_250_167_16777215_00_images_stories_invoeren1_20231119_112744.jpgb_250_167_16777215_00_images_stories_invoeren1_20231119_112750.jpg

Speculaas kruimeltaartje

Taartje van speculaasdeeg, gevuld met zelfgemaakte amandelspijs en een laag banketbakkersroom. Daar bovenop kruimels met speculaaskruiden. Taartje afgewerkt met slagroom.

b_250_167_16777215_00_images_stories_invoeren1_20231028_090823.jpgb_250_167_16777215_00_images_stories_invoeren1_20231028_142228.jpg

Tompouce taart met bloemen

Deze taart voor de verjaardag van mijn zoon gemaakt. Een tompouce taart met een bodem van zanddeeg, daarop een laag zwitserse room en afgewerkt met bloemen van bladerdeeg met daarop fondant glazuur.

b_250_167_16777215_00_images_stories_invoeren1_20230804_153658.jpgb_250_167_16777215_00_images_stories_invoeren1_20230804_153703.jpg

Bavaroise taartje bosvruchten

De bodem is een ronde slof met zelfgemaakte amandelspijs. De bovenkant is bosvruchten bavarois. Daarin zit een plak bosvruchten gelei. De bavarois is afgespoten met velvet spray.

b_250_167_16777215_00_images_stories_invoeren1_20230502_103053.jpg

Sloffen cijfertaart

Een cijfertaart voor Albert op zijn werk. Bodems van sloffendeeg met zelfgemaakte amandelspijs. Opgespoten met yoghurt aardbeien bavaroise en afgewerkt met allerlei chocolade decoraties.

b_250_167_16777215_00_images_stories_invoeren1_20230115_142929.jpg

Pudding kruimelvlaai

Pudding kruimelvlaai gemaakt. Ik had nog wat deeg over en daar heb ik nog ene paar mini's van gemaakt. Simpel maar toch altijd erg lekker.

b_250_167_16777215_00_images_stories_invoeren1_20230113_160039.jpgb_250_167_16777215_00_images_stories_invoeren1_20230113_150506.jpg

Bavaroise Taartje

Een taartje van aardbeien bavaroise met een aardbeien gelei en een plakje biscuit, dit alles op een sloffenbodem. De bavarois is gespoten met velvet spray. De mal heet Wooly. Eigenlijk stelt het dus een bol wol voor maar op de foto komt dat niet zo mooi over.

b_250_167_16777215_00_images_stories_invoeren1_20230102_095117.jpgb_250_167_16777215_00_images_stories_invoeren1_20230102_184016.jpg

 

Speculoos kersttaart

Deze speculoos kersttaart is een cake met kaneel en gevuld met een mengsel van slagroom en roomkaas en speculoospasta. Ik heb het recept wat aangepast naar eigen smaak.

b_250_167_16777215_00_images_stories_invoeren1_20221224_152356.jpgb_250_167_16777215_00_images_stories_invoeren1_20221225_104954.jpg

Rendie slof

Een grote rendier slof. Opgespoten met verschillende smaken chocolade botercreme. Deze slof was voor het verzorgingstehuis waar mijn moeder woont.

b_250_167_16777215_00_images_stories_invoeren1_20221222_100502.jpg

Sinterklaas slof

Een slof gemaakt voor sinterklaas. Sloffenbodem met zelfgemaakte amandelspijs. Daarop een laag bavaroise met gemalen speculaasjes en afgewerkt met slagroom en wat decoratie.

b_250_167_16777215_00_images_stories_invoeren1_20221127_090646.jpgb_250_167_16777215_00_images_stories_invoeren1_20221127_090805.jpg

Appelslof

Een sloffenbodem met zelfgemaakte amandelspijs en daar bovenop gebakken appeltjes met rozijnen. Afgewerkt met wat slagroom.

b_250_167_16777215_00_images_stories_invoeren1_20221119_135645.jpg

 

Sloffentaart

Mijn moeder werd 80 en daar hoort taart bij. Dit jaar had ik sloffen cijfers gebakken met zelfgemaakte amandelspijs. Daar bovenop een aardbeien botercrème en afgewerkt met allerlei uiltjes omdat mijn moeder dol is op uilen.

b_250_167_16777215_00_images_stories_invoeren1_20221113_104202.jpg

Tompouce vlaai

Deze vlaai is gemaakt van zandkoekjesdeeg en gevuld met zwitserse room, bovenop een rondje van bladerdeeg met glazuur en afgewerkt met slagroom.
Taart was voor de 33e verjaardag van mijn zoon. De glazuurlaag spiegelt een beetje op de foto.

b_250_167_16777215_00_images_stories_Taarten5_20220804_153454.jpgb_250_167_16777215_00_images_stories_Taarten5_20220804_153458.jpg

Pokemon slagroomtaart

Ook een slagroomtaart gemaakt voor Gino zijn 7e verjaardag. Taart is gevuld met 2 lagen zwitserse room.

b_250_167_16777215_00_images_stories_Taarten5_20220709_074107.jpgb_250_167_16777215_00_images_stories_Taarten5_20220709_074101.jpg

 

 

Aardbeien yoghurtbavarois taartje

Een simpel taartje van aardbeien yoghurtbavarois. De bodem is van lange vingers en bovenop een spiegeltje van aardbeien gelei. Afgewerkt met slagroom en wat fijngehakte pistachenootjes

b_250_167_16777215_00_images_stories_Taarten5_20220624_142057.jpgb_250_167_16777215_00_images_stories_Taarten5_20220624_142102.jpg

Rijstevlaai met slagroom

Ik heb een nieuw boekje met allemaal limburgse vlaaien. Dit is de eerste die ik gebakken heb. Een rijstevlaai met slagroom.

b_250_167_16777215_00_images_stories_Taarten5_20220610_134204.jpgb_250_167_16777215_00_images_stories_Taarten5_20220610_155042.jpg

2024  www.beertjesbaksels.nl   globbers joomla templates