Beertjesbaksels

Brood(jes)

Hamburger plukbrood

Het brood is niet heel uit de vorm gekomen, maar er komt nog wel een versie 2.0 aangepast aan onze smaak.
Bij dit brood zit in elk bolletje brood een mini hamburgertje, een stukje kaas en een plakje augurk.

b_250_167_16777215_00_images_stories_Broodjes5_20220606_122138.jpg

Ham - kaas - uien brood met kruiden

Brood met ham, kaas, uien en kruiden.

b_250_167_16777215_00_images_stories_Broodjes5_20220606_115227.jpg

Babka met hazelnoot

Dit brood is met een vulling van bruine suiker en hazelnoot.

b_250_167_16777215_00_images_stories_Broodjes5_20220425_111011.jpgb_250_167_16777215_00_images_stories_Broodjes5_20220425_111020.jpgb_250_167_16777215_00_images_stories_Broodjes5_20220425_112432.jpg

Breekbrood paasei

Twee breekbroden gebakken in de vorm van een ei.

b_250_167_16777215_00_images_stories_invoeren1_20220413_111351.jpg

Witte paasbroodjes

Voor de paasdagen broodjes gebakken in de vorm van een haas en een ei. Staat wel gezellig.

b_250_167_16777215_00_images_stories_invoeren1_20220413_105853.jpgb_250_167_16777215_00_images_stories_invoeren1_20220413_110042.jpg

Paas puddingbroodjes

Puddingbroodjes in de vorm van een haas en een ei.

b_250_167_16777215_00_images_stories_invoeren1_20220409_083738.jpgb_250_167_16777215_00_images_stories_invoeren1_20220409_083618.jpgb_250_167_16777215_00_images_stories_invoeren1_20220409_084027.jpgb_250_167_16777215_00_images_stories_invoeren1_20220409_084032.jpg

Roggebrood

Na lange tijd weer eens roggebrood gemaakt. Dit brood wordt langzaam gebakken, namelijk 6 uur op ongeveer 90 graden.

b_250_167_16777215_00_images_stories_Broodjes5_20220404_201806.jpgb_250_167_16777215_00_images_stories_Broodjes5_20220404_201922.jpg

Parijse bollen

Deze keer heb ik de parijse bollen wat kleiner gemaakt.

 

b_250_167_16777215_00_images_stories_invoeren1_20220308_095537.jpgb_250_167_16777215_00_images_20220308_095549.jpg

 

Beschuitbollen / beschuiten

Vandaag weer eens beschuitbollen / beschuiten gebakken. Deze keer alle beschuitbollen gedroogd om beschuiten te maken en geen gevuld met pudding.
De beschuitbollen waren perfect van vorm, dus de beschuiten zijn ook gelijkmatig van vorm deze keer. Altijd afwachten hoe ze worden aangezien de beschuitbollen onder doppen gebakken worden en je dus niet kunt zien voor ze gebakken worden hoe ze gerezen zijn.

b_250_167_16777215_00_images_stories_invoeren1_20220222_101456.jpgb_250_167_16777215_00_images_stories_invoeren1_20220222_105610.jpgb_250_167_16777215_00_images_20220222_142433.jpg

 

Kleine witte eierkoekjes

Kleine witte eierkoekjes. Ze hebben mooie "voetjes" dus ik ben wel tevreden.

b_250_167_16777215_00_images_stories_invoeren1_20220216_102215.jpg

Ot en Sien brood

Dit is zijn Ot en Sien broden. Mijn favoriete brood. Het meel voor dit brood koop ik in Roden en daar staat een beeldje van Ot en Sien dus daar is het brood vast naar vernoemd. Het is ook alleen bij de winkel in roden verkrijgbaar.

b_250_167_16777215_00_images_stories_invoeren1_20211217_101510.jpg

Luxe kerststollen

Luxe kerststollen met rozijnen en noten en zelfgemaakte amandelspijs.

b_250_167_16777215_00_images_stories_invoeren1_20211217_150932.jpgb_250_167_16777215_00_images_stories_invoeren1_20211217_151028.jpg

Worstenbroodjes

Vroeger bakte mijn moeder altijd al worstenbroodjes zelf rond de kerst en ik doe dat ook elk jaar. Nu alvast gebakken en in de vriezer dus wij hebben met de kerst weer heerlijke worstenbroodjes.

b_250_167_16777215_00_images_invoeren1_20211202_104422.jpg

Parijse bollen

Ik had het plan om beschuiten te maken maar na de eerste bak heb ik er 3 beschuitbollen afgehaald en die gevuld met banketbakkersroom en een beetje aardbeienjam en bovenop een laagje fondant. De fondant had iets meer verdund moeten worden dan was hij mooier uitgevloeid. De aardbeienjam hoort er van origine niet tussen maar ik vond dat wel een lekkere tegenhanger voor de zoete banketbakkersroom en de zoete laag bovenop het broodje. Vroeger kregen wij vaak parijse bollen maar tegenwoordig zie je ze zelden nog in een winkel.

b_250_167_16777215_00_images_stories_Broodjes5_20211103_101839.jpgb_250_167_16777215_00_images_stories_Broodjes5_20211103_171117.jpg

Beschuit

Zelf beschuit gebakken, je bent er even mee bezig maar het is echt zo lekker. Aangezien ik niet genoeg beschuitdoppen had heb ik er ook nog wat sneetjes toast bij gemaakt. 😁

b_250_167_16777215_00_images_stories_Broodjes5_20211024_132702.jpgb_250_167_16777215_00_images_stories_Broodjes5_20211024_153208.jpgb_250_167_16777215_00_images_stories_Broodjes5_20211024_125646.jpg

Luxe mini stolletjes

Luxe mini stolletjes met krenten en noten en vruchtjes en daarin zelfgemaakte amandelspijs

b_250_167_16777215_00_images_stories_Broodjes5_20211021_113440.jpg

Krentenbollen

Gewoon wat simpele krentenbollen

b_250_167_16777215_00_images_stories_Broodjes5_20211021_112535.jpg

Kruidnootjes brood

De eerste kruidnootjes liggen weer in de winkel dus maar meteen brood mee gebakken.

b_250_167_16777215_00_images_stories_Broodjes5_20210820_111832.jpg

Puddingbroodjes

Was lang geleden dus weer een keer puddingbroodjes gebakken.

b_250_167_16777215_00_images_stories_Broodjes5_20210713_102840.jpgb_250_167_16777215_00_images_stories_Broodjes5_20210713_102856.jpg

Pain au chocolate

Ik had een poos geleden zelf croissantjesdeeg gemaakt en de helft ingevroren.
Dat deeg heb ik nu gebruikt voor pain au chocolate.
Nog even goed oefenen op het vouwen zodat ze een mooiere vorm krijgen maar de smaak was helemaal goed.

b_250_167_16777215_00_images_stories_Broodjes5_IMGP6036.JPGb_250_167_16777215_00_images_stories_Broodjes5_IMGP6038.JPG

2022  www.beertjesbaksels.nl   globbers joomla templates