Beertjesbaksels

Site nieuws

Beertjesbaksels heeft een nieuwe look

 

Nieuws van de technische man achter www.beertjesbaksels.nl

De software van de website was verouderd en het design kon na ruim 4 jaar ook wel een make-over gebruiken. Dus ben ik eerst onder de motorkap van de site gedoken en heb daarna de kwast ter hand genomen: www.beertjesbaksels.nl draait nu op nieuwe software en heeft een meer eigentijds en dynamisch uiterlijk gekregen.

In alle nederigheid begrijp ik dat u niet komt voor mijn verhalen over software en grafische designs. En ik kan u dan ook geruststellen dat er één ding niet is veranderd: de overheerlijke creaties van Ingrid. Tijdens de uurtjes dat ik me de laatste haren uit het hoofd zat te trekken, omdat onderdelen van de site niet wilden wat ik wilde, vond ik troost in het lekkers wat mij werd gebracht. Dat was denk ik de doorslaggegevende succesfactor in mijn project.

Mocht je iets zien wat niet goed werkt stuur dan gerust een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , dan legt Ingrid het probleem wel op mijn bordje. Legt ze er iets lekker naast dan zal ik het proberen op te lossen.

 

 

 

Nu ook verkoop

b_250_167_16777215_00_images_stories_decsale.jpg

Tot nu toe kon u het lekkers op deze site alleen maar bekijken. Vanaf heden kunnen een aantal delicatessen ook worden gekocht.
In eerste instantie zijn alleen de artikelen in de categorie December te bestellen.

U neemt contact op via het mail adres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ik neem dan contact met u op om afspraken te maken over het tijdstip en andere details van de levering. De levertijd hangt af van de hoeveelheid bestellingen. Ruimschoots van tevoren bestellen helpt om teleurstelling te voorkomen.
Omdat het om kwetsbare producten gaat en ik de kwaliteit belangrijk vind kan ik ze helaas niet opsturen, u kunt ze afhalen in Tolbert (Gr)
De prijzen staan bij de artikelen, voor grote hoeveelheden is er een gereduceerde prijs mogelijk.

How to

Vandaag is er weer een nieuw onderdeel aan de site toegevoegd: How to. Hier vind u een grote verzameling externe links met beschrijvingen hoe dingen gemaakt kunnen worden. Ik hoop dat al de links nog werken maar het zijn er zoveel dat ik dat niet kan garanderen of allemaal in de gaten houden.Mocht je er eentje vinden die niet werkt laat het ons gerust weten zodat we die kunnen verwijderen.

Voor wie zelf aan de gang wil met het maken van taarten en aanverwante heerlijkheden leek ons deze verzameling links een waardevolle schat van informatie en bron van ideeën.

Voor wie wil helpen de site een beetje te sponsoren hebben we de sectie met advertenties. Kijk ook eens rond bij onze adverteerders wat die zoal aan boeiende zaken aan te bieden hebben.

Nieuwe styling

 

Bij het uitlijnen van het logo kwamen we tot de conclusie dat de site met effen kleuren toch wel een wat saai uiterlijk had. Het heeft even wat tijd gekost maar uiteindelijk is de site helemaal in een nieuw jasje is gestoken. Er zijn ook enkele van de minder ingrijpende, maar wel geplande verbeteringen doorgevoerd. De sectie met links is toegevoegd en de recepten worden nu in een lijst weergegeven. Daarmee zijn de meest dringende updates nu voltooid. We zullen echter blijven werken aan verbeteringen en uiteraard komen er nog steeds in een hoog tempo nieuwe lekkernijen op de site bij.

Ik hoop dat jullie het leuk vinden en dat het bijdraagt aan het kijkplezier.

Ik heb me eerder beklaagd over het feit dat ik de geuren uit de keuken niet kon publiceren. De uitdrukking op het gezicht van het mannetje bovenaan de pagina is een poging toch iets van dat genoegen zichtbaar te maken op de site :-)

 

 

 

Verbeterde fotoweergave

 

De weergave van de foto's is aangepast. Om de leesbaarheid te verbeteren staan de foto's nu in kleiner formaat afgebeeld. Door er op te klikken krijg je ze in groot formaat te zien. Ik hoop dat dit de overzichtelijkheid van de pagina' s verbetert. Het maakt het ook mogelijk om van een artikel meerdere foto's te plaatsen zonder dat het allemaal erg groot wordt.

Wat kunnen jullie binnenkort nog aan verbeteringen verwachten?

  • Sectie met interessante links
  • Contrast van het favicon
  • Oplossen van een paar kleine uitlijningsissues in het Logo
  • Recepten weergeven in een lijst.

Contactformulier toegevoegd

 

Inmiddels zijn alle tests met Internet Explorer 6,7,8 en 9 goed verlopen. De site werkt in al die browsers zoals bedoeld.
Ook met Mozilla Firefox en Google Chrome werkt de site nog steeds goed. Safari is niet getest maar ik verwacht geen problemen.

Ik heb een contactformulier toegevoegd aan de site zodat u eventuele probleemjes met de weergave daar ook kunt melden. En natuurlijk kunt u totdat het gastenboek af is daar ook reageren op alle prachtige en lekkere dingen die Ingrid gemaakt heeft.

 

Op de planning staan nog een paar verbeteringen van de site.

  • Gastenboek (is inmiddels af)
  • Sectie met interessante links
  • Contrast van het favicon
  • Oplossen van een paar kleine uitlijningsissues in het Logo
  • Ik denk nog over een wijziging in de weergave van foto's en tekst. Bij voorbeeld thumbnails die je kunt vergroten door te klikken.

En natuurlijk komen er voortdurend overheerlijke nieuwe baksels op de site. Terwijl ik hier aan de techniek van de site zit te werken hoor ik regelmatig veelbelovende geluiden vanuit de keuken. Op die momenten mis ik echt een optie om de geuren uit de keuken te kunnen publiceren op een website. Helaas die technologie is voorlopig nog niet voorhanden.

Internet Explorer 8 problemen opgelost

Ik ben blij te kunnen melden dat de problemen nu voor het overgrote deel lijken opgelost. De menu teksten vallen soms nog een beetje over elkaar heen maar verder lijkt alles goed te werken.
Ik hoop in het weekend ook de teksten in het menu er wat beter uit te laten zien in Internet Explorer.

Helaas waren na het life gaan van deze site enige problemen met het weergeven van de site in Internet Explorer 8 en 9. Dat was toch onvoldoende getest na de laatste aanpassingen. Omdat het toch wel ernstige afwijkingen te zien gaf bij het bekijken de site met Internet Explorer hadden we besloten hem om tijdelijk uit de lucht te halen voor nader onderzoek en testen tot we een oplossing hadden.

Zoals je ziet: we zijn weer life en ik wens jullie allen veel plezier!!

 

2024  www.beertjesbaksels.nl   globbers joomla templates