Beertjesbaksels

Diversen

Loempia taart

Een heerlijke loempia taart. Zeker voor herhaling vatbaar.

b_250_167_16777215_00_images_stories_Taarten5_IMGP4535.JPGb_250_167_16777215_00_images_stories_Taarten5_IMGP4538.JPG

Grillworst met oude kaas

Grillworst in de herhaling. Op de doorsnede foto zie je niet heel veel kaas maar er zit wel genoeg in.

b_250_167_16777215_00_images_stories_Diversen5_IMGP4343.JPGb_250_167_16777215_00_images_stories_Diversen5_IMGP4346.JPG

Kip grillworst

Omdat de varkens grillworst zo lekker was heb ik ook kip grillworst gemaakt.

Deze is ook erg lekker. Nu ook weer de helft met oude kaas en de helft zonder kaas gemaakt.

Ik weet wel dat wij geen grillworst meer gaan kopen.

b_250_167_16777215_00_images_stories_Diversen5_IMGP4167.JPGb_250_167_16777215_00_images_stories_Diversen5_IMGP4170.JPG

Varkens grillworst

Omdat het warmer gaat worden en chocolade dan lastiger gaat worden en omdat ik alles zelf wil uitproberen ben ik grillworst gaan maken.

Dit is grillworst van varkensvlees. De helft met stukjes oude kaas en de helft zonder kaas. Ik moet zeggen dat hij heerlijk is.

b_250_167_16777215_00_images_stories_Diversen5_IMGP4150.JPGb_250_167_16777215_00_images_stories_Diversen5_IMGP4152.JPG

Pistache roomijsjes

Pistache roomijsjes met chocolade

b_250_167_16777215_00_images_stories_Diversen5_IMGP3957.JPGb_250_167_16777215_00_images_stories_Diversen5_IMGP3959.JPG

Rozen marmelade

Marmelade van rozenblaadjes uit eigen tuin.

Ik heb roze en donker rode rozen gebruikt. Hele bijzondere smaak.

b_250_167_16777215_00_images_stories_Diversen5_IMGP3804.JPG

Limoncello en amaretto advocaat

Advocaat gemaakt. De brandewijn is vervangen door limoncello en amaretto.

b_250_167_16777215_00_images_stories_Diversen_IMGP3759.JPG

Frambozen marshmallow

Deze keer de marshmallow in een vorm gedaan.

b_250_167_16777215_00_images_stories_Diversen5_IMGP3533.JPGb_250_167_16777215_00_images_stories_Diversen5_IMGP3537.JPG

Frambozen marshmallows

Marshamallows gemaakt met recept van Rutger Bakt. Helft met kokos zoals het recept was en de helft met poedersuiker omdat niet iedereen dol is op kokos.

b_250_167_16777215_00_images_stories_Diversen5_IMGP2879-2.JPGb_250_167_16777215_00_images_stories_Diversen5_IMGP2880-2.JPG

Tiramisu ijstaart

Tiramisu ijstaart

b_250_167_16777215_00_images_stories_Diversen5_IMGP2834.JPGb_250_167_16777215_00_images_stories_Diversen5_IMGP2835.JPG

Marsepein

Zelf marsepein gemaakt.

Had ik nog nooit gedaan maar ik wilde zelf op korte termijn lubecker rollen maken en daar heb ik marsepein voor nodig en ik wil alles gewoon zelf proberen te maken.

b_250_167_16777215_00_images_stories_Diversen5_IMGP2583.JPG

Mosterd

Ik wil altijd alles zelf proberen te maken.

Nu ook mosterd.

Twee verschillende recepten gebruikt, de ene met gewone azijn en de andere met appelazijn.

Hele andere smaken, maar verschillende mensen hebben een verschillende voorkeur.

b_250_167_16777215_00_images_stories_Diversen5_IMGP1322.JPGb_250_167_16777215_00_images_stories_Diversen5_IMGP1325.JPG

Roomijs

Zelf ijs gemaakt met mijn nieuwe ijsmachine.

IJs met hazelnoot en ijs met koekkruimels.

b_250_167_16777215_00_images_stories_Diversen5_IMGP1281.JPGb_250_167_16777215_00_images_stories_Diversen5_IMGP1285.JPGb_250_167_16777215_00_images_stories_Diversen5_IMGP1298.JPG

Pistache ijsjes

Mijn nieuwe zelfvriezende ijsmachine getest.

Dit ijs is nog zacht net als softijs, maar het kan ook harder. Maar net wat je lekker vindt.

b_250_167_16777215_00_images_stories_Diversen5_IMGP1256-bewerkt.jpg

Beef Jerky

Zelf beef jerky gemaakt, stukken lekkerder dan wat je koopt.

b_250_167_16777215_00_images_stories_Diversen5_IMGP1233.JPG

Jam

Jam gemaakt van perziken, nectarines en sinaasappels. In de sinaasappeljam zitten ook stukjes sinaasappelschil.

b_250_167_16777215_00_images_stories_Diversen5_IMGP1228.JPG

 

Kerst ijstaart

Deze ijstaart is gemaakt van roomijs met mascarpone.

In het ijs zitten 2 laagjes koekjes. (zelf zandkoekjesdeeg gebakken en in stroken in de ijstaart gedaan.

Verder zitten er laagjes chocolade en caramel in.

Geheel afgewerkt met een slagroom/mascarpone mengsel en gedecoreerd met chocolade hulstblaadjes

b_250_167_16777215_00_images_stories_Taarten5_IMGP0148.JPGb_250_167_16777215_00_images_stories_Taarten5_IMGP0155.JPGb_250_167_16777215_00_images_stories_Taarten5_IMGP0207.JPG

Engeltjeslikeur en advocaat

De advocaat is gemaakt van vodka.

Engeltjeslikeur is gemaakt van slagroom en witte of bruine chocolade en amaretto.

b_250_167_16777215_00_images_stories_Diversen5_IMGP0114.JPGb_250_167_16777215_00_images_stories_Diversen5_IMGP0158.JPGb_250_167_16777215_00_images_stories_Diversen5_IMGP0112.JPG

Nougat de Montélimar

Nougat met amandelen en cranberry's naar het recept van Hans Spitsbaard wat weer gebaseerd is op het recept van Hidde de Brabander.

Erg leuk om te maken en hij is mooi stevig geworden.

b_250_167_16777215_00_images_stories_Diversen4_IMGP1328-2.JPGb_250_167_16777215_00_images_stories_Diversen4_IMGP1332.JPG

Peren appelstroop

Ook dit wilde ik een keer zelf maken.

Peren-appelstroop.

Ik heb ongeveer 2 kilo peren en 1 1/2 kilo appels gebruikt en dan blijft deze hoeveelheid stroop over.

Niet veel maar wel puur natuur zonder toevoegingen. Ik heb ook helemaal geen suiker toegevoegd.

b_250_167_16777215_00_images_stories_Diversen4_IMGP0972.JPGb_250_167_16777215_00_images_stories_Diversen4_IMGP0977.JPG

2020  www.beertjesbaksels.nl   globbers joomla templates