Braisers met speculoos

voor 50 stuks:

 

Voor de vanillebiscuit:

412 gram suiker

5 eiwitten

225 gram gemalen amandelen

50 gram bloem

25 gram rijstmeel

 

Voor de boterroom:

200 ml melk

200 gram suiker

2 eierdooiers

500 gram boter op kamertemperatuur

80 gram gemalen speculoos (speculaas)

20 gram chocolade.

 

Klop 190 gram suiker samen met de eiwitten tot schuim

Meng de resterende suiker met de gemalen amandelen, de bloem en het rijstmeel. Spatel dit heel kort door het schuim.

Spuit met behulp van een spuitzak toefjes op de bakplaat. Voorzie wel genoeg tussenruimte want ze lopen uit.

Bak de koekjes 16 minuten in een voorverwarmde oven van 185 graden.

Meng voor de boterroom de melk, de suiker en de eidooiers. Verwarm het mengsel al roerend tot 82 graden en laat afkoelen.

Mix de boter erdoorheen.

Roer de gemalen speculoos door de boterroom.

Spuit met behulp van een spuitzak wat van de room op de helft van de braisers en bedek ze met de andere helft.

Smelt de chocolade en versier de braisers met streepjes chocolade.

 

Tip: je kunt deze koekjes perfect invriezen. Verpak ze in een plasticdoos en haal ze een uurtje voor je ze wil serveren uit de diepvriezer.