Karamelitas.

Ingrediënten:
120 ml slagroom
32 zachte karamelsnoepjes
180 g roomboter
215 g bloem
135 g bruine suiker
90 g havermout
1 tl bakpoeder
160 g pure chocolade


Extra nodig
taartpan van 24 cm doorsende
boter om in te vetten
bakpapier


Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Verwarm de slagroom en los de karamelsnoepjes erin op. Smelt de
boter. Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin de bruine suiker, havermout, bakpoeder en de
gesmolten boter. Kneed tot een deeg en verdeel de helft van het deeg over een ingevette en met
bakpapier beklede taartvorm. Bak de bodem circa 10 minuten.
Hak de chocolade en verdeel over de bodem. Schenk het karamelroommengsel over de chocolade en
verkruimel de rest van het deeg erover. Zet de bakvorm terug in de oven en bak in circa 20 minuten
goudbruin en gaar. Laat de koek afkoelen. Haal de koek uit de vorm en snijd hem in circa 16 punten.

imgp0585.jpg