Voor de cupcakes:
1/2 tl baking soda
280 gram appelmoes uit een pot
55 gram zachte boter of margarine
85 gram lichtbruine basterdsuiker
1 groot ei losgeklopt
175 gram zelfrijzend bakmeel
1/2 tl kaneel
1/2 tl versgeraspte nootmuskaat
Voor de kruimellaag:
50 gram bloem
50 gram lichtbruine basterdsuiker
1/4 tl kaneel
1/4 tl versgeraspte nootmuskaat
35 gram boter
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 gaden.
Zet 14 paieren vormpjes in meerdere cupcakevormen.
Doe voor de kruimellaag de bloem, suiker, kaneel en nootmuskaat in een schaal. Snijd de boter in kleine stukjes en meng met de hand door de bloem totdat het mengsel op broodkruim lijkt. Zet opzij.
Roer de baking soda door de appelmoes tot het is opgelost. Klop de boter en de suiker met een garde in een kom tot een luchtig mengsel.
Klop er geleidelijk het ei door. Zeef het meel, de kaneel en de nootmuskaat boven de kom. Spatel met een metalen lepel door het botermengsel en voeg geleidelijk de appelmoes toe.
Schep het beslag in de papieren vormpjes. Verdeel het kruimellaagje over de cakejes en druk het voorzichtig een beetje aan. Bak de cupcakes 20 minuten in de oven, of tot ze goudbruin en gerezen zijn en stevig aanvoelen. Laat ze afkoelen op een taartrooster.