Recepten
Lubecker rol
300 gram boter op kamertemperatuur
300 gram suiker
500 ml slagroom (ongeklopt)
Kirsch
Marasquin
chocolade stukjes
2 doosjes bigarreau. (kan ook met amarenakersen )
Slagroom aan de kook brengen met de suiker. Als het kookt gas uitdraaien en roeren tot de suiker is opgelost. Af laten koelen tot kamertemperatuur.
Als de slagroom is afgekoeld de boter in de mixer en op hoge snelheid luchtig kloppen. Vervolgens is delen de slagroom toevoegen en elke keer goed kloppen.
Als alle slagroom is toegevoegd laten draaien tot je een mooie zachte en gladde massa hebt.
Vervolgens voeg je naar smaak marasquin of kirsch toe. Mijn voorkeur heeft Marasquin maar dat is persoonlijk.
Dan kun je bigerreaux of amarenakersen in hele kleine stukjes snijden en toevoegen aan het boter/slagroom mengsel.
Ik doe er zelf ook nog hele kleine stukjes chocolade doorheen. Je kunt soms in de winkel van die hele kleine chocolade druppeltjes kopen maar je kunt ook een reep chocolade van goede kwaliteit kopen en die heel fijn hakken en toevoegen.
De marasquin/kirsch en de kersen/bigarreaux en chocolade voeg je naar smaak toe. Je kunt ook dingen weglaten, maar net wat je lekker vindt.
Doe de massa in een spuitzak en spuit er rollen van op een stuk bakpapier. Ik gebruik zelf grote wegwerp spuitzakken waar ik een flinke punt vanaf knip. Zo kun je mooie dikke worsten spuiten
De worsten maak je zo lang als je zelf wil en die laat je in de vriezer bevriezen.
Marsepein (geen idee hoeveel op deze hoeveelheid creme, maar het zal ergens tussen een pond en een kilo zijn.) De marsepein lichtroze kleuren. Rol een stuk marsepein uit tot een rechthoek en leg er een rol van creme op. Rol die er netjes in en snij de overtollige marsepein weg.
Snij de rollen eventueel in plakjes en laat ze ontdooien. Ze zijn goed te snijden als de creme nog licht bevroren is.
Recept is ondertussen al meerdere malen aangepast en naar mijn idee verbeterd.