Home made Mars

 

3 eiwitten

450 gram suiker

260 gram druivensuiker

185 ml water

200 ml slagroom

800 gram chocolade

2 zakjes vanillesuiker

snufje zout

 

 

Caramel laag

 

Kook caramel door

200 gram suiker

130 dextrose

200 gram slagroom

75 ml water

Snufje zout

samen te koken tot 120 graden.

 

 

Maak de chocolade laag

 

Klop in een vetvrije kom de 3 eiwitten met een snufje zout en de zakjes vanillesuiker

ongeveer 1 minuut tot het luchtig begint te worden. Het moet uiteindelijk half stijf worden zodat je pieken krijgt.

Kook ondertussen een siroop van 250 gram suiker, 130 gram dextrose en 110 ml water. Verwarm de siroop tot 150 graden (??)

Voeg de siroop langzaam toe aan de eiwitten en klop ondertussen op lage snelheid.

Laat de eiwitten een poos draaien tot het een mooi stevig schuim is maar nog wel warm. Dit duurt 2-3 minuten en je moet daarna een nougat achtige massa krijgen.

Voeg 300 gram in kleine stukjes gehakte melkchocolade toe en mix het door elkaar tot je een mooie egale massa krijgt.

 

Mouleer je mal met chocolade, laagje caramel erin en laagje schuim/chocolade massa. Vervolgens afsluiten met melkchocolade en klaar is je mars reep.