Recepten
Hartige oliebollen: Oosterse borrelbolletjes
Ingrediënten:
1 pak Koopmans mix voor Oliebollen
500 ml handwarm water
450 gram bacon reepjes
100 gram uien
2 teentjes knoflook
1 tl sambal
1 tl sereh poeder
1 tl laos
1 tl gemberpoeder
Oosterse zoetzure saus of chilisaus
Bak de bacon uit in een pan. Voeg de fijngesneden uitjes en de geperste knoflook toe en fruit de uitjes.
Stort het mengsel op een bord zodat het makkelijk afkoelt. Zorg dat er niet te veel vocht bij zit, laat het eerst uitlekken in een vergiet.
Doe de mix in een kom en voeg de sambal en de specerijen toe. Voeg het water toe en mix tot een glad beslag. Voeg de bacon en de ui toe en spatel die er voorzichtig maar goed doorheen. Dek de kom af met folie en laat 45 minuten rijzen.
Bak de bolletjes in olie van 190 graden.
Ik had bolletjes gemaakt met mijn kleine ijsknijper. Wanneer je een gewone ijsknijper gebruikt de ijsknijper voor ongeveer 1/3 vullen.
Dit recept is voor ongeveer 80 bolletjes ter grootte van een bitterbal.