HOW-TO

Hier zie je hoe ik mijn taartjes maak, stap voor stap..

Ik heb dit ook in een filmpje op YouTube staan,

zie http://www.youtube.com/watch?v=uzBAh7mWSvY

howto7.jpg
verwarm de oven voor op 145 graden.
howto2.jpg
Neem 250 gram biscuitmix (voor bakvorm van 20 cm)
howto3.jpg
en 4 eieren, maat L
howto1.jpg
doe dit tesamen met 10 ml water in de mixer en laat 10 mixen op de hoogste stand
howt04.jpg
vet ondertussen je bakvorm in, en verhoog deze met bakpapier
howto5.jpg
en zo ziet het beslag eruit na 10 minuten..
howto6.jpg
Doe dit in de bakvorm, deze is voor ong 2/3e gevuld
howto8.jpg
na 10 min op 145, 10 min 170 en 10 min 185 graden ziet de taart er zo uit..
howto9.jpg
Laat 5 minuutjes afkoelen.
howto10.jpg
en dan draai je de taart om, zodat de onderkant nu de bovenkant is. Nu een paar uur laten afkoelen.
howto11.jpg
Maak alvast wat vaste botercreme om mee af te smeren ( 1 deel roomboter, 1 deel poedersuiker en in dit geval een beetje hazelnootpasta.
howto12.jpg
de vulling, luchtige botercreme met verkruimelde bastognekoekjes.
howto13.jpg
maak een streep van de vaste botercreme, en zet met een mes hier 3 strepen in.
howto14.jpg
snij m 3 x door, en door de strepen zie je hoe de taart weer gestapeld moet worden..
howto15.jpg
Tremper de taart, in dit geval met citroen-suikerwater
howto16.jpg
Een laagje jam aanbrengen,
howto17.jpg
met daarop de bastognecreme, en dat 3 x herhalen..
howto18.jpg
en weer stapelen. :)
howto19.jpg
afsmeren met de vaste botercreme, zodat de taart strak wordt.
howto20.jpg
schoon cocktailprikkertjes in de kleurstof dippen.
howto21.jpg
en dat prikkertje in de marspein dippen.
howto22.jpg
na flink doorkneden is dit het resultaat. (=ong 600 gram)
howto23.jpg
uitrollen op een stuk tafelzeil,
howto24.jpg
en dan gladmaken met de smoother.
howto25.jpg
Drappeer de lap marsepein over de taart,
howto26.jpg
en smoother de bovenkant.
howto27.jpg
Je hand in een kommetje doen en rustig de zijkant gladmaken, steeds een beetje meer naar beneden.
howto28.jpg
Daarna gladmaken met de smoother.
howto29.jpg
als de resterende marsepein eraf is gesneden heb je je taart!
howto30.jpg
Dan begint het decoreren.. Dit kan heel simpel door bijvoorbeeld uitstekers te gebruiken.
howto31.jpg
en dan is dit je
eindresultaa(r)t ! :)
howto32.jpg
en hier gefotografeerd bij daglicht! :)
a12.jpg
en zo ziet ie er van binnen uit.. mmm!