Beertjesbaksels

Appelkruimelcupcakes

Voor de cupcakes:

1/2 tl baking soda

280 gram appelmoes uit een pot

55 gram zachte boter of margarine

85 gram lichtbruine basterdsuiker

1 groot ei losgeklopt

175 gram zelfrijzend bakmeel

1/2 tl kaneel

1/2 tl versgeraspte nootmuskaat

 

Voor de kruimellaag:

50 gram bloem

50 gram lichtbruine basterdsuiker

1/4 tl kaneel

1/4 tl versgeraspte nootmuskaat

35 gram boter

 

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 gaden.

Zet 14 paieren vormpjes in meerdere cupcakevormen.

 

Doe voor de kruimellaag de bloem, suiker, kaneel en nootmuskaat in een schaal. Snijd de boter in kleine stukjes en meng  met de hand door de bloem totdat het mengsel op broodkruim lijkt. Zet opzij.

 

Roer de baking soda door de appelmoes tot het is opgelost. Klop de boter en de suiker met een garde in een kom tot een luchtig mengsel.
Klop er geleidelijk het ei door. Zeef het meel, de kaneel en de nootmuskaat boven de kom. Spatel met een metalen lepel door het botermengsel en voeg geleidelijk de appelmoes toe.

 

Schep het beslag in de papieren vormpjes. Verdeel het kruimellaagje over de cakejes en druk het voorzichtig een beetje aan. Bak de cupcakes 20 minuten in de oven, of tot ze goudbruin en gerezen zijn en stevig aanvoelen. Laat ze afkoelen op een taartrooster.

 

imgp3952.jpg

2024  www.beertjesbaksels.nl   globbers joomla templates