Beertjesbaksels

Bitterbal cupcake

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • 7 gram bakpoeder
  • 180 ml tuinkruidenbouillon
  • 80 gram gesmolten boter
  • mes punt vers geraspte nootmuskaat
  • 2 el fijngehakte verse peterselie
  • 125 gram zachte boter
  • 50 gram mosterd
  • 1 el mayonaise
  • 2 stuks eieren
  • 12 stuks Beckers bitterballen

Materialen

  • Mixer, vorm voor cupcakes, cupcake papiertjes, oven

Bereiden

Bloem en bakpoeder zeven, met peterselie en nootmuskaat door elkaar roeren.

In andere kom eieren, bouillon en gesmolten boter langzaam door elkaar roeren, dan geleidelijk het bloemmengsel erdoor, op lage stand. Als alles goed gemengd is, 10 seconden op hoge stand mixen.

Beslag in bakjes doen (ong. halverwege), bevroren bitterbal in het beslag drukken en klein beetje beslag over de bitterbal heen doen.

In ongeveer 25 minuten in voorverwarmde oven op 180 graden gaar bakken.

Ondertussen de zachte boter cremig kloppen (ong. 10 minuten) en dan mosterd en mayonaise erdoor mengen. Met spuitzak op bitterbal cupcakes spuiten...

Smakelijk1

Bronvermelding

Rudolph van Veen

 

 

 

 

Zelf had ik 12 cupjes gevuld en er de bitterbal in gestopt maar die kwam lang niet onder het beslag.

Dus ik had te weinig beslag voor 12 cupcakes. Ik heb toen nog een half receptje voor beslag gebruikt.

Maar ik weet niet of dat bij iedereen zo is, ik heb gewoon de standaard cupcake papiertjes gebruikt

 

imgp3544.jpg

2024  www.beertjesbaksels.nl   globbers joomla templates