Beertjesbaksels

Slagroom truffels

Vulling:

250 gram roomboter
250 ml slagroom
250 gr poedersuiker.

 

De roomboter met de poedersuiker mixen tot je een luchtige massa krijgt.

Vervolgens voeg je de slagroom langzaam toe en blijf je mixen. Je denkt eerst dat het in de schift gaat maar dan moet je gewoon blijven mixen tot je een mooie massa hebt. Als smaakje kun je er rum of marasquin doorheen doen naar smaak, maar je kunt ze ook naturel houden. Voor aardbeien truffels voeg je patidess aardbeien toe.

 

Vervolgens doe je de massa in een spuitzak en spuit je mooie toefjes op een vel bakpapier. Dit zet je in de vriezer tot het goed hard is geworden.

 

Dan smelt je chocolade in de magnetron of au  bain marie en hier haal je de bevroren creme bolletjes doorheen.

Vervolgens haar je ze door de cacao of door de chocolade schaafsel.

 

De truffels op laten stijven in de koelkast en in de koelkast kun je ze een paar dagen bewaren.

De vulling die je over hebt, de bolletjes of staafjes, maar net wat je er van maakt kun je heel goed in de vriezer bewaren. Zelf maak ik altijd een grotere hoeveelheid zodat ik ze op voorraad heb en heel snel een paar truffels kan maken.

 

Maar je kunt dus varieren met de vullling door er een smaakje aan toe te voegen en voor de laag eromheen kan je ook variëren.

 

 

Melkchocolade met cacao of chocolade schaafsel.

Witte chocolade met witte chocolade schaafsel, of met kokos of met witte chocolade hagelslag.

je kunt eindeloos variëren, maar de standaard vulling is gewoon slagroom met suiker en poedersuiker.

 

Eet smakelijk

imgp2068.jpg

 

 

 

 

IMGP5910.JPG

2024  www.beertjesbaksels.nl   globbers joomla templates